Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách..vyprážané vo vínovom cestíčku, plátok na prírodno a pečené na víne..prílohy som zvolila dvojaké..vedľa prírodného lpátku som uložila ryžu, a k vyprážanému a pečenému domáce zemiakové hranolky..všetko sa podáva na jednom tanieri, preto je dosť sýte jedlo...robievam to pre hostí, každý si môže vybrať...

180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si bravčové rebrá aj karé, poriadne som ho umyla a osoušila..
  2. na panvicu som si dala bravčovú masť, nechala ju zohriať a bravčové rebré som položila do masti opekať...bravčové karé na prírodno som obalila v múke a taktiež dala opiecť na panvicu do ružova..
  3. potom som mäso rozdelila....rebrá som položila na hlbšiu panvicu poliala výpekom , osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a poliala červeným vínom...dusila pomaly pod pokrievkou...
  4. rebrá som dusila, pokiaľ neboli úplne mäskké a sústavne podlievala vínom..keď bolo mäsko hotové, odkryla som pokrievku a nechala odpariť tekutinu...
  5. a stále sa mäsko opeká až zostane iba na spodku tuk...a nechám ešte chvíľku opiecť do chrumkava a vypnem...hotové rebrá su šťavnaté a chrumkavé...
  6. na malú rajničku som si dala trošku oleja, pridala pokrájanú cibuľku a niekoľko umytých sušených dubáčikov a pridala som orestované bravčové mäso...osolila, okoreniela, posypala červenou paprikou, podliala vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka...podlieva som vždy iba malým množstvom vody..
  7. hotové prírodné rezne som dochutila a odložila zo sporáka..
  8. bravčové karé na rezne som si umyla, osušila, vyklepala, osolila, posypala čiernym korením..pripravila som si cestíčko...z mlieka, vajec, hladkej múky a vína som vymiešasla kašičku, osolila, okorenila..rezne pred namočením do cestíčka som obalila v hladkej múke...
  9. vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou pomaly..
  10. pokiaľ sa mäsko pripravovalo, nastrúhala som si mrkvu, zeler a cviklu, pomiešala s citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli...veľmi výborná kombinácia k týmto trom druhom mäska..
  11. očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky..
  12. vyprážala v horúcej masti do chrumkava..umyla som si ryžu a uvarila klasickým spôsobom...
  13. Všetky hotové jedlá a prílohy som uložila na oválny tanier...pridala som oblohu, ozdobila som zelerovými listami a hroznom...veľmi chutné jedlo, ktoré sa u nás ponúka na roznych hostinách, rodinných udalostiach...mäso na 3 spôsoby prípravy a 2 rôzne prílohy dávajú možnosť hlavne si vybrať a každý si niečo nájde, čo má rád...ak má rád všetko, tak to je iba radosť pre gazdinku...prajem vám dobrú chuť..