Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch
variáciách..vyprážané vo vínovom cestíčku, plátok na prírodno a pečené na víne..prílohy
som zvolila dvojaké..vedľa prírodného lpátku som uložila ryžu, a k vyprážanému a
pečenému domáce zemiakové hranolky..všetko sa podáva na jednom tanieri, preto je
dosť sýte jedlo...robievam to pre hostí, každý si môže vybrať...
180 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si bravčové rebrá aj karé, poriadne som ho umyla a osoušila..
- na panvicu som si dala bravčovú masť, nechala ju zohriať a bravčové rebré som položila do masti opekať...bravčové karé na prírodno som obalila v múke a taktiež dala opiecť na panvicu do ružova..
- potom som mäso rozdelila....rebrá som položila na hlbšiu panvicu poliala výpekom , osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a poliala červeným vínom...dusila pomaly pod pokrievkou...
- rebrá som dusila, pokiaľ neboli úplne mäskké a sústavne podlievala vínom..keď bolo mäsko hotové, odkryla som pokrievku a nechala odpariť tekutinu...
- a stále sa mäsko opeká až zostane iba na spodku tuk...a nechám ešte chvíľku opiecť do chrumkava a vypnem...hotové rebrá su šťavnaté a chrumkavé...
- na malú rajničku som si dala trošku oleja, pridala pokrájanú cibuľku a niekoľko umytých sušených dubáčikov a pridala som orestované bravčové mäso...osolila, okoreniela, posypala červenou paprikou, podliala vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka...podlieva som vždy iba malým množstvom vody..
- hotové prírodné rezne som dochutila a odložila zo sporáka..
- bravčové karé na rezne som si umyla, osušila, vyklepala, osolila, posypala čiernym korením..pripravila som si cestíčko...z mlieka, vajec, hladkej múky a vína som vymiešasla kašičku, osolila, okorenila..rezne pred namočením do cestíčka som obalila v hladkej múke...
- vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou pomaly..
- pokiaľ sa mäsko pripravovalo, nastrúhala som si mrkvu, zeler a cviklu, pomiešala s citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli...veľmi výborná kombinácia k týmto trom druhom mäska..
- očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky..
- vyprážala v horúcej masti do chrumkava..umyla som si ryžu a uvarila klasickým spôsobom...
- Všetky hotové jedlá a prílohy som uložila na oválny tanier...pridala som oblohu, ozdobila som zelerovými listami a hroznom...veľmi chutné jedlo, ktoré sa u nás ponúka na roznych hostinách, rodinných udalostiach...mäso na 3 spôsoby prípravy a 2 rôzne prílohy dávajú možnosť hlavne si vybrať a každý si niečo nájde, čo má rád...ak má rád všetko, tak to je iba radosť pre gazdinku...prajem vám dobrú chuť..