Pestrý šošovicový šalát
Autor receptu: zolik
Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale aj
ako priloha. Vo Svajciarsku je velmi oblubeny a povodny recept, ktory som malo pozmenila
pochadza od mojej kamaratky Esther.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Sosovicu uvarime len vo vode a nechame vychladnut do vlazna. Medzitym si pripravime Vinaigrette
- Metlickou na slahanie zmiesame horcicu, sol, cierne mlete korenie, na drobno pokrajanu cibulu, prelisovany cesnak, nasekany ligurcek, Balsamico a olej.
- Scedenu vlaznu sosovicu pridame do Vinaigrette a nechame 30 minut odstat. Pred podavanim nakrajame na male kocky paradajku, premiesame a s nasekanou pazitkou mozeme podavat. V original recepte od Esther je pridane este jedno na tvrdo uvarene a na drobno nasekane vajicko.
- A mozeme servirovat. Toto je porcia pre dvoch ako priloha k rybe. Ja si tento salat zvyknem bravat v lete do prace na studeno s pridanim citronovej stavy.
- A na zaver moj vytvor "Vtak Vajco", ktory na Zahori strazi kuchynske okno mojej mami. Meno mu dal moj maly synovec a myslim, ze sa trafil. Prajem Vam vsetkym pekny nadchadzajuci weekend.