Pestrý šošovicový šalát

Autor receptu: zolik

Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale aj ako priloha. Vo Svajciarsku je velmi oblubeny a povodny recept, ktory som malo pozmenila pochadza od mojej kamaratky Esther.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sosovicu uvarime len vo vode a nechame vychladnut do vlazna. Medzitym si pripravime Vinaigrette
  2. Metlickou na slahanie zmiesame horcicu, sol, cierne mlete korenie, na drobno pokrajanu cibulu, prelisovany cesnak, nasekany ligurcek, Balsamico a olej.
  3. Scedenu vlaznu sosovicu pridame do Vinaigrette a nechame 30 minut odstat. Pred podavanim nakrajame na male kocky paradajku, premiesame a s nasekanou pazitkou mozeme podavat. V original recepte od Esther je pridane este jedno na tvrdo uvarene a na drobno nasekane vajicko.
  4. A mozeme servirovat. Toto je porcia pre dvoch ako priloha k rybe. Ja si tento salat zvyknem bravat v lete do prace na studeno s pridanim citronovej stavy.
  5. A na zaver moj vytvor "Vtak Vajco", ktory na Zahori strazi kuchynske okno mojej mami. Meno mu dal moj maly synovec a myslim, ze sa trafil. Prajem Vam vsetkym pekny nadchadzajuci weekend.