Rybací perkelt

Perkelt zo sumca s haluškami a ružičkovým kelom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, krátko opražíme a zalejeme lečom. Dusíme, kým sa lečo a cibuľa nerozpadnú. Môžeme aj prepasírovať. Potom pridáme kusy osoleného, okoreneného sumca a asi 15 minút podusíme na miernom plameni. Na záver pridáme pokrájanú kapiu a dáme prevrieť.
  2. Z múky, vody a vajca vymiešame cesto na halušky. Nahádžeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, tak ich scedíme a premyjeme. Halušky zmiešame s tvarohom a nasekaným kôprom. Navrch môžeme dať opraženú prerastenú slaninku (bez masti).
  3. Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode s maslom a podávame ako druhú či alternatívnu prílohu.