Slepačí perkelt
Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Slepačie krídla som umyla a osušila. Pripravila som si cibuľu a lečo.
- Masť som na panvici nechala rozohriať a slepačie krídla som sprudka opiekla z oboch strán.
- Krídla som vyložila na misu a na tuku som opiekla cibuľu.
- Cibuľu som preložila do keramickej rajnice, pridala som krídla aj lečo a chvíľku podusila.
- Pridala som soľ , korenie a mletú papriku, napokon som všetko podliala horúcou vodou. Pod pokrievkou som dusila krídla 60 minút.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som lesné huby a nechala prejsť varom. Potom som vypla sporák a pridala som maslo, zmiešala som ho s jedlom. Od masla bude šťava zamatová.
- Podávala som s cestovinami. Chcela som robiť nokerle, no farmár mi doviezol hovädzie mäso a tak som ho musela naporcovať do sáčkov a zamraziť.
Prajem vám dobrú chuť.