Slepačí perkelt

Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slepačie krídla som umyla a osušila. Pripravila som si cibuľu a lečo.
  2. Masť som na panvici nechala rozohriať a slepačie krídla som sprudka opiekla z oboch strán.
  3. Krídla som vyložila na misu a na tuku som opiekla cibuľu.
  4. Cibuľu som preložila do keramickej rajnice, pridala som krídla aj lečo a chvíľku podusila.
  5. Pridala som soľ , korenie a mletú papriku, napokon som všetko podliala horúcou vodou. Pod pokrievkou som dusila krídla 60 minút.
  6. Keď bolo mäso mäkké, pridala som lesné huby a nechala prejsť varom. Potom som vypla sporák a pridala som maslo, zmiešala som ho s jedlom. Od masla bude šťava zamatová.
  7. Podávala som s cestovinami. Chcela som robiť nokerle, no farmár mi doviezol hovädzie mäso a tak som ho musela naporcovať do sáčkov a zamraziť. Prajem vám dobrú chuť.