Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som mala skvelú príležitosť urobiť pekný farebný obed..robila som vykostené morčacie stehno s červeným vínom a prílohu som farebne dotvorila s farebnými knedlíkmi..skvelý obed..

5-6
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila..
  2. pokrájala som ho na kocky..
  3. pripravila som si údenú slaninu z mangalice, pokrájala som ju na kocky, pripravila cibuľu aj domáce sterilizované lečo..
  4. do rajnice som dala roztápať slaninu, keď sa opiekla , pridala som k nej prokrájanú cibuľu a opiekla som ju do zlatista..
  5. pridala som pokrájané mäso a dusila som ho dovtedy, pokiaľ sa všetká tekutina neodparila a zostalo iba mäso na masti..
  6. keď sa tekutina odparila, pridala som 3 PL. domáceho leča a nechala som , aby sa mäsko dosýta napilo tejto výbornej štavy..
  7. teraz som mäsko osolila, posypala mletým čiernym korením, pridala som celú rascu a všetko som zmiešala..
  8. domácu mletú červenú papriku..
  9. a pridala som zeleninu..
  10. keď sa zelenina podusila, podliala som všetko červeným vínom a nechala som nech sa všetky chute spoja..potom som podliala malým množstvom horúceho vývaru a pod pokrievkou som dusila mäsko do mäkka...počas dusenia som dolievala horúci vývar, ale vždy iba v malom množstve..
  11. mäsko sa dusila na slabom plameni pomaly asi 60 min. hotové mäsko som už iba ochutnala a dochutila..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si farebné knedlíky..
  12. hotový obed som dala na taniere...prajem vám dobrú chuť...