Perkelt z drobkov
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
160 minút príprava |
Postup- Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.
- Papriku nakrájame na pásiky. Cibuľu opražíme na masti. Pridáme čerstvú a mletú papriku. Popražíme a zalejeme morčacím vývarom. Potom pridáme pretlačený cesnak, drobky a varíme
pol hodiny nezakryté, aby sa perkelt zredukoval.
Dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nasekaný tymian.
- Žihľavové šúľance: V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté
zemiaky prelisujeme alebo zomelieme najemno.
Do zemiakov pridáme soľ, vajce, múku, nasekanú žihľavu a vymiesime tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na
plát hrubý asi 1,5 cm, nakrájame z neho asi 3 cm pásy
a z nich nakrájame asi pol centimetra hrubé rezance.
Rezance vyšúľame do podlhovastého a oválneho tvaru.
Vsypeme ich do mierne osolenej vriacej vody,
po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili.
|