Perkelt z drobkov

Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
160 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.
  2. Papriku nakrájame na pásiky. Cibuľu opražíme na masti. Pridáme čerstvú a mletú papriku. Popražíme a zalejeme morčacím vývarom. Potom pridáme pretlačený cesnak, drobky a varíme pol hodiny nezakryté, aby sa perkelt zredukoval. Dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nasekaný tymian.
  3. Žihľavové šúľance: V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo zomelieme najemno. Do zemiakov pridáme soľ, vajce, múku, nasekanú žihľavu a vymiesime tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 1,5 cm, nakrájame z neho asi 3 cm pásy a z nich nakrájame asi pol centimetra hrubé rezance. Rezance vyšúľame do podlhovastého a oválneho tvaru. Vsypeme ich do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili.