Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)
5-7 porcií |
10 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si speníme cibuľu a cesnak do sklovita
- ...kým sa nám dusí cibuľa, zomelieme si mäso, očistíme a nakrájame si zeler a mrkvu na malé kocky (alt. obľúbené geometrické tvary :)
- ...zeler a mrkvu vsypeme do cibule, pridáme kúsok masla, podusíme kým sa zelenina nerozvonia.
- ...pridáme mäso, rozmiešame, osolíme, dochutíme čiernym mletým korením a bylinkami (mala som len sušené oregano i bazalku, preto som ich pridala už v tejto fáze, ak by som mala čerstvé prídám ich až v závere varenia), plus 2 ks bobkový list a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko spolu zamiešame a necháme variť na miernom plameni - hodinu netreba vôbec sledovať.
- ...čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky - tie zimné sú farebne nič moc, tak som k nim pridala kvôli farbe aj konzervu paradajkového pretlaku
- ...po hodine varenia pridáme k mäsovo-zeleninovej zmesi
- ...pridáme pasírované paradajky a necháme všetko spolu prevariť cca 10 minút
- ...na záver zjemníme šľahačkovou smotanou, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa
- ...a omáčka na cestoviny je hotová. Ideálne je vo chvíli, keď sa dovarí omáčka dovariť súčasne aj cestoviny a vyberať ich z vody priamo do nej (nie pri takomto množstve, ale jednotlivé porcie). Povrch posypať hoblinkami parmezánu a dobrú chuť!