Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)

5-7
porcií
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si speníme cibuľu a cesnak do sklovita
  2. ...kým sa nám dusí cibuľa, zomelieme si mäso, očistíme a nakrájame si zeler a mrkvu na malé kocky (alt. obľúbené geometrické tvary :)
  3. ...zeler a mrkvu vsypeme do cibule, pridáme kúsok masla, podusíme kým sa zelenina nerozvonia.
  4. ...pridáme mäso, rozmiešame, osolíme, dochutíme čiernym mletým korením a bylinkami (mala som len sušené oregano i bazalku, preto som ich pridala už v tejto fáze, ak by som mala čerstvé prídám ich až v závere varenia), plus 2 ks bobkový list a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko spolu zamiešame a necháme variť na miernom plameni - hodinu netreba vôbec sledovať.
  5. ...čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky - tie zimné sú farebne nič moc, tak som k nim pridala kvôli farbe aj konzervu paradajkového pretlaku
  6. ...po hodine varenia pridáme k mäsovo-zeleninovej zmesi
  7. ...pridáme pasírované paradajky a necháme všetko spolu prevariť cca 10 minút
  8. ...na záver zjemníme šľahačkovou smotanou, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa
  9. ...a omáčka na cestoviny je hotová. Ideálne je vo chvíli, keď sa dovarí omáčka dovariť súčasne aj cestoviny a vyberať ich z vody priamo do nej (nie pri takomto množstve, ale jednotlivé porcie). Povrch posypať hoblinkami parmezánu a dobrú chuť!