Pečienková terina s cibuľovou marmeládou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 minút
príprava
45-60 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme, 100 g pečienok nakrájame spolu s pistáciami a polovicou jablka a hľuzovkou nadrobno. Zvyšok surových pečienok rozmixujeme s celými vajcami, ochutíme rýchlosoľou.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle, pridáme cesnak, hrozienka, druhú polovicu nakrájaného jablka a podusíme. Po vychladnutí primiešame k rozmixovaným pečienkam a ešte domixujeme.
  3. Na záver zmiešame s nadrobno nakrájanými pečienkami, pistáciami, polovicou jablka a hľuzovkou, dochutíme majoránom a brandy. Zapekacie misky vystelieme plátkami slaninky, vlejeme terinu, slaninkou prikryjeme, na vrch uložíme bobkový list a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 °C asi 45–60 minút.
  4. Marmeláda: Cibuľu nakrájame, opečieme na oleji, zalejeme vínom a redukujeme asi 20–30 minút. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať, dochutíme soľou a brandy.