Pečený králik
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne
prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča
vložíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, králika
a celé vetvičky tymianu. Ak ostane slanina, do
pekáča pridáme aj tú. Králika podlejeme bielym
vínom, dôkladne prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Veľmi dôležité je piecť králika prikrytého, aby mäso nevyschlo. Pečieme pri 180 °C približne 1,5 hodiny.
- Flambované šampiňóny: Šampiňóny umyjeme
a očistíme. Na oleji ich opečieme domäkka. Keď sú
mäkké, pridáme 50 ml koňaku a flambujeme ich.
Potom ich dochutíme soľou, šampiňóny vyberieme
a do výpeku zamiešame 50 g masla. Keď sa maslo
rozpustí, pridáme nasekané čerstvé bylinky.
|