Pečený králik

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, králika a celé vetvičky tymianu. Ak ostane slanina, do pekáča pridáme aj tú. Králika podlejeme bielym vínom, dôkladne prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Veľmi dôležité je piecť králika prikrytého, aby mäso nevyschlo. Pečieme pri 180 °C približne 1,5 hodiny.
  2. Flambované šampiňóny: Šampiňóny umyjeme a očistíme. Na oleji ich opečieme domäkka. Keď sú mäkké, pridáme 50 ml koňaku a flambujeme ich. Potom ich dochutíme soľou, šampiňóny vyberieme a do výpeku zamiešame 50 g masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekané čerstvé bylinky.