Pečený karfiol

Pečený karfiol v paprikovej kruste (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto, možno vám zachutí.

4-5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Surový karfiol rozoberieme na ružičky.
  2. Olej, mletú papriku, korenie a soľ prešľaháme v menšej miske alebo tanieri vidličkou.
  3. Ružičky karfiolu obalíme v zmesi oleja a potom v strúhanke.
  4. Ukladáme na pekáč na papier na pečenie.
  5. Dáme do rúry na 180 °C a pečieme dozlata asi 30 minút.
  6. Podávame so zemiakmi a zeleninou alebo so zeleninovým šalátom, ale je dobrý aj bez zemiakov, len so zeleninou.