Pečený karfiol
Pečený karfiol v paprikovej kruste (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto, možno vám zachutí.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Surový karfiol rozoberieme na ružičky.
- Olej, mletú papriku, korenie a soľ prešľaháme v menšej miske alebo tanieri vidličkou.
- Ružičky karfiolu obalíme v zmesi oleja a potom v strúhanke.
- Ukladáme na pekáč na papier na pečenie.
- Dáme do rúry na 180 °C a pečieme dozlata asi 30 minút.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou alebo so zeleninovým šalátom, ale je dobrý aj bez zemiakov, len so zeleninou.