Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: shukvacik
Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo :-)
4-6 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 240 °C |
Postup
- Pekne prerastený bôčik umyjeme, kožu si nakrajame na "šachovnicu" a vložíme na plech kožou na vrch
( ja som použil jánsku misu ) dobre som ho nasolil, potrel pretlačeným cesnakom, pridal mleté čierne korenie a mletú rascu
- Na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak som pridal k bôčiku pridal som trochu oleja a dal som piecť na 240°C na 90 minút
- Kým sa nám bôčik pečie, očistil som si červenú kapustu ,
( kapustu ku bôčiku som robil jednoduchú )
nakrájal na drobné rezance , na panvici som si urobil cibuľoví základ s karamelom, pridal kapustu , zalial vodou a nechal dusiť
- Keď máme kapustu mäkkú , pridáme rascu, ocot, soľ ( poprípade ešte cukor ) poprášime trochu hladkou múkou a necháme zredukovať
- Po 90 minútach som bôčik vybral , otočil na druhu stranu, a nechal ešte 30 minút piecť na 220°C
- Ku pečenému bôčiku a červenej kapuste som dal prílohu parenú knedľu :-)
- Prajem Vám dobrú chuť