Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: shukvacik

Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 240 °C

Postup

  1. Pekne prerastený bôčik umyjeme, kožu si nakrajame na "šachovnicu" a vložíme na plech kožou na vrch ( ja som použil jánsku misu ) dobre som ho nasolil, potrel pretlačeným cesnakom, pridal mleté čierne korenie a mletú rascu
  2. Na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak som pridal k bôčiku pridal som trochu oleja a dal som piecť na 240°C na 90 minút
  3. Kým sa nám bôčik pečie, očistil som si červenú kapustu , ( kapustu ku bôčiku som robil jednoduchú ) nakrájal na drobné rezance , na panvici som si urobil cibuľoví základ s karamelom, pridal kapustu , zalial vodou a nechal dusiť
  4. Keď máme kapustu mäkkú , pridáme rascu, ocot, soľ ( poprípade ešte cukor ) poprášime trochu hladkou múkou a necháme zredukovať
  5. Po 90 minútach som bôčik vybral , otočil na druhu stranu, a nechal ešte 30 minút piecť na 220°C
  6. Ku pečenému bôčiku a červenej kapuste som dal prílohu parenú knedľu :-)
  7. Prajem Vám dobrú chuť