Pečený baklažán
Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme
na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme
postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu.
Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do alobalu.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
- Jednu cibuľu na pyré prekrojíme na štvrtiny, naolejujeme a dáme ju piecť do rúry k baklažánu do zlatohneda, zvyšok nasekáme
a restujeme, potom rozmixujeme na
pyré. Sušené rajčiny nasekáme na širšie
rezance. Lístky ligurčeka nakrájame na jemné rezance.
- Upečený baklažán opečieme na
suchej panvici odrezanou plochou nadol.
Baklažán podávame potretý cibuľovým pyré.
Navrch uložíme lupienky z pečenej cibule
a nasekané rajčiny s ligurčekom.
|