Pečeňový syr z kuracích pečienok

Autor receptu: mesiar50

Tento výrobok som vymyslel ja keďže originál je z br.pečene a samozrejme bez syra. Výrobok neobsahuje rýchlosoľ a ani iné vyfarbovače. Preto má výrobok po uvarení hnedú až šedú farbu.Ak chcete aby bol výrobok ružovej farby musíte nahradiť obyčajnú soľ za RÝCHLOSOĽ cca 20 g./1kg.JA SOM JU ZÁMERNE NEPOUŽÍVAL

15
porcií
100 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso zomelieme na 3mm doske a to preto aby sa sním ľahšie pracovalo
  2. Pečienky som odblanill a poumíval
  3. Formu na pečenie som vystlal údenou slaninkou. Môže sa použiť aj oravská na tom nezáleží.Slúži nám hlavne preto aby sa nám masa neprilepila k forme. TÁTO MOJA FORMA MÁ OBJEM 2 l
  4. Pečienku som zomlel na mäsovom mlynčeku 3 mm doskou. Pridal som zázvor,čierne korenie,soľ,škoricu, a opraženú cibuľu. Korenie som nevedel odvážiť,lebo sa jedná ozaj len o gramy.Preto som pridal aj toto foto. KEĎŽE SA JEDNÁ O SILNE AROMATICKÉ KORENINY TREBA S NIMI OPATRNE Samozrejme treba to namočeným prstom ochutnať.A prípadne pridať trochu ja som to miešal dietne.
  5. Tyčovým mixérom som zomletý bôčik a kuracie pečienky rozmixoval.A nakoniec som pridal hrubú múku a dôkladne som to premiešal.
  6. Konečné masa resp. dielo vypadalo asi takto.
  7. Do diela som namiešal na kocky nakrájaný eidam.
  8. Masu som naberačkou na polievku dal do formy.Zakryl papierom na pečenie ktorý celý čas pečenia ostáva na forme.
  9. Do plechu na pečenie som dal asi 1L vody aby som dosiahol paru v elektrickej rúre. Piekol som to na 180 st.C po dobu 1 h. 10 min.MOJA FORMA MÁ 2 l v srnčom chrbáte sa to pečie resp,nechá v parnom kúpeli menej . Vodu do pekáča som po čase musel dolievať.
  10. Po upečení sa prebytočná masť vyleje z formy hotový výrobok sa dá schladiť v mojom prípade najprv do dresu a potom na balkón. Po celkovom vychladení výrobok vyklopíme z formy.Umiestnime do chladničky a až na druhý deň krájame a servírujeme.Kto nerád na tom tú slaninku môže to odtiaľ dať dole.Musí sa vychladiť cca 12 h.od vybratia z formy Varený výrobok odporúčam skonzumovať do dvoch dní od výroby.
  11. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA
  12. A takto vypadá pečeňový syr po jedno dňovom vychladnutí