Pečeňový syr z kuracích pečienok
Autor receptu: mesiar50
Tento výrobok som vymyslel ja keďže originál je z br.pečene a
samozrejme bez syra.
Výrobok neobsahuje rýchlosoľ a ani iné vyfarbovače. Preto má
výrobok po uvarení
hnedú až šedú farbu.Ak chcete aby bol výrobok ružovej farby
musíte nahradiť obyčajnú
soľ za RÝCHLOSOĽ cca 20 g./1kg.JA SOM JU ZÁMERNE
NEPOUŽÍVAL
15 porcií |
100 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso zomelieme na 3mm doske a to preto aby sa sním ľahšie pracovalo
- Pečienky som odblanill a poumíval
- Formu na pečenie som vystlal údenou slaninkou. Môže sa použiť aj oravská na tom
nezáleží.Slúži nám hlavne preto aby sa nám masa neprilepila k forme.
TÁTO MOJA FORMA MÁ OBJEM 2 l
- Pečienku som zomlel na mäsovom mlynčeku 3 mm doskou.
Pridal som zázvor,čierne korenie,soľ,škoricu, a opraženú cibuľu.
Korenie som nevedel odvážiť,lebo sa jedná ozaj len o gramy.Preto som pridal aj toto foto.
KEĎŽE SA JEDNÁ O SILNE AROMATICKÉ KORENINY TREBA S NIMI OPATRNE
Samozrejme treba to namočeným prstom ochutnať.A prípadne pridať trochu ja som
to miešal dietne.
- Tyčovým mixérom som zomletý bôčik a kuracie pečienky rozmixoval.A nakoniec som pridal hrubú múku a dôkladne som to premiešal.
- Konečné masa resp. dielo vypadalo asi takto.
- Do diela som namiešal na kocky nakrájaný eidam.
- Masu som naberačkou na polievku dal do formy.Zakryl papierom na pečenie ktorý celý čas pečenia ostáva na forme.
- Do plechu na pečenie som dal asi 1L vody aby som dosiahol paru v elektrickej rúre.
Piekol som to na 180 st.C po dobu 1 h. 10 min.MOJA FORMA MÁ 2 l v srnčom chrbáte
sa to pečie resp,nechá v parnom kúpeli menej .
Vodu do pekáča som po čase musel dolievať.
- Po upečení sa prebytočná masť vyleje z formy hotový výrobok sa dá schladiť
v mojom prípade najprv do dresu a potom na balkón.
Po celkovom vychladení výrobok vyklopíme z formy.Umiestnime do chladničky a
až na druhý deň krájame a servírujeme.Kto nerád na tom tú slaninku môže to odtiaľ dať dole.Musí sa vychladiť cca 12 h.od vybratia z formy
Varený výrobok odporúčam skonzumovať do dvoch dní od výroby.
- PRAJEM DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA
- A takto vypadá pečeňový syr po jedno dňovom vychladnutí