Pečeňové halušky (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) Rozmýšľala som, že si z nej dám do mrazničky na halušky. No načo si budem robiť zbytočnú prácu s umývaním dosky:-) Tak som si spravila aj
pečeňové halušky. Dala som si ich zmraziť. V nedeľu ich zavarím do polievky.
20 minút príprava |
5 - 6 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky som dala očistenú, rozotrenú pečeň. Pridala som jedno vajce. Neviem ktorá sliepka mi znáša vajíčka s dvomi žĺtkami:-) Nadrobno som nakrájala jednu šalotku. Pridala som soľ, mleté čierne korenie, strúhanku a 2 PL hrubú múku, nasekanú petržlenovú vňať a rozpustený tuk. Masu som premiešala. Keď je masa veľmi hustá dá sa rozriediť vodou alebo trochou polievky. Ak je riedka, pridá trochu múky. Záleží na veľkosti vajíčka.
- Masu som dobre premiešala. Rukami namočenými v studenej vode, alebo ako ja naolejovanými som malou lyžičkou odoberala z masy malé kúsky. Sformovala som ich do guličiek. Zvyčajne ich zaváram do vriacej polievky. Varím ich 5 - 6 minút.
- No dnes je utorok, takže si ich do nedele dám odpočívať do mrazničky. Guľky som uložila na tácku, vložila do mrazničky. Tácku som obalila potravinovou fóliou. V nedeľu ráno preložím tácku do chladničky, zavarím ich až pred obedom do hotovej polievky.