Pečeňové halušky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) Rozmýšľala som, že si z nej dám do mrazničky na halušky. No načo si budem robiť zbytočnú prácu s umývaním dosky:-) Tak som si spravila aj pečeňové halušky. Dala som si ich zmraziť. V nedeľu ich zavarím do polievky.

20 minút
príprava
5 - 6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misky som dala očistenú, rozotrenú pečeň. Pridala som jedno vajce. Neviem ktorá sliepka mi znáša vajíčka s dvomi žĺtkami:-) Nadrobno som nakrájala jednu šalotku. Pridala som soľ, mleté čierne korenie, strúhanku a 2 PL hrubú múku, nasekanú petržlenovú vňať a rozpustený tuk. Masu som premiešala. Keď je masa veľmi hustá dá sa rozriediť vodou alebo trochou polievky. Ak je riedka, pridá trochu múky. Záleží na veľkosti vajíčka.
  2. Masu som dobre premiešala. Rukami namočenými v studenej vode, alebo ako ja naolejovanými som malou lyžičkou odoberala z masy malé kúsky. Sformovala som ich do guličiek. Zvyčajne ich zaváram do vriacej polievky. Varím ich 5 - 6 minút.
  3. No dnes je utorok, takže si ich do nedele dám odpočívať do mrazničky. Guľky som uložila na tácku, vložila do mrazničky. Tácku som obalila potravinovou fóliou. V nedeľu ráno preložím tácku do chladničky, zavarím ich až pred obedom do hotovej polievky.