Pečené zemiaky
	        Pečené zemiaky s údeným oštiepkom a so slaninou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	60 minút  na 180-200 °C  | 
 
 Postup- Zemiaky poriadne umyjeme. Každý zemiak nakrojíme na tenké plátky tak, aby sme zemiak nerozkrojili. Na spodok rúry dáme plech
s vodou, aby sme zavlažili prostredie,
v ktorom budeme zemiaky piecť. 
 - Slaninu nakrájame na malé kocky a upražíme. Tuk,
ktorý zostal zo slaniny, zlejeme na
zemiaky v pekáči, poriadne ich ním ponatierame,
osolíme, okoreníme a dáme piecť na
50 minút pri 180 °C.
 - Medzitým rozmixujeme polovicu tekvicových semienok a všetky bylinky s kyslou smotanou. Podľa potreby dosolíme, prípadne dochutíme s citrónovou šťavou.
 - Zemiaky vyberieme a do medzier v nich
vložíme nadrvený alebo nakrájaný údený
oštiepok. Na každý dáme kúsok masla, znova
trocha osolíme. Dáme ešte zapiecť na
10 minút pri 200 °C. 
 - Servírujeme s bylinkovou smotanou, posypeme slaninkou, zvyškom tekvicových semienok a dochutíme čerstvo namletým korením.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |