Pečené zemiaky plné zeleninky
Autor receptu: klimeczek
Ďalší extremne rýchly, ľahký recept plný zeleniny ktorého suroviny sú cenovo dostupné.
Priznám sa, že zapekám, pečiem a kuchtím v rúre veľmi rád. V podstate tam sa to "rieši"
samo :-)
4-8 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky dôkladne umyjeme. Vydlabeme vnútro. Vysypeme rascou, osolíme. Na oleji si osmažíme cibuľku, vnútro zemiakov karotku, fazuľové struky. Pridáme šampiňony. Okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak. Krátko podusíme. Zmesou naplníme zemiaky ktoré som upiekol na najprv bez plnky a dáme zapiecť.
- Pred dopečením som pridal pár kvapiek smotany na varenie do každého zemiaku a nechal som v teplej rúre dôjsť s plátkami gorgonzoly.
Dobrú chuť prajem !!!