Plnené kuracie stehná

Pečené plnené vykostené horné kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná horné som umyla osušila a vykostila.
  2. Trošku som ich šetrne vyklepala.
  3. Plnka je jednoduchá - iba rohlík nakrájaný na kolieska trošku šľahačky a vajce som zmiešala. Nekorenila som lebo mäso bude ochutené.
  4. Mäso som osolila okorenila a položila som plnku. Zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
  5. Na panvicu som dala slaninu a keď sa tuk uvoľnil vložila som do neho stehná a opiekla zo všetkých strán.
  6. Mäso som osolila a okorenila.
  7. Posypala červenou mletou paprikou.
  8. Pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu.
  9. Podliala som troškou vody a pod pokrievkou pomaly najprv dusila. Počas dusenia som vždy pridala len minimálne množstvo vody.
  10. Keď bolo mäso mäkké, pridala som nakrájaný cesnak, mäso som odkryla a opiekla chvíľu. Príprava trvala 40 min. Upečené mäso som vybrala a odstránila som špagáty.
  11. Nakrájala na šikmé plátky.
  12. Pokiaľ sa pieklo pripravila som zemiakové kocky, ktoré som opiekla s rascou.
  13. Hydinové mäso najradšej servírujem s ovocím. Nám to chutí najviac. Takže dnes s kivi a mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.