Pečené morčacie stehno vcelku na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný nedeľný obed som pripravila pečené morčacie stehno v celosti na červenom víne...stehno bolo veľké, nedalo sa umiestniť ani upečené na tanier...teda som ho pokrájala na tenké plátky...chutne prepečené a voňavé...

6
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla...potom osušila..
  2. na panvicu som dala bravčovú masť a stehno som opiekla z oboch strán..
  3. dala do zapekacej misy...
  4. osolila, okorenila, posypala drvenou rascou a posypala čevenou mletou paprikou...podliala červeným vínom a dala piecť na 200 st..
  5. stehno sa pieklo 80min.
  6. nechala som ho vychladiť...vykostila som ho a pokrájala na plátky..
  7. pokiaľ sa mäsko pieklo, uvarila som si zemiaky a urobila kašu...a potom som išla zbierať na záhradu komponenty na dekoráciu tanierov...priniesla som si šalát,hrášok, uhorky a paradajky..jedlo som naložila na taniere...najviac zaujal všetkých ten hrášok, bolo to také milé, jemné, lebo je ešte mladučký..posypala som ním zemiakovú kašu...dobrú chuť vám...