Pečené fašírky

Pečené mleté mäso (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len mne najviac chutila tá karamelizovaná cibuľa.

2
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nepridávam množstvá, každý podľa váhy mäsa vie, či dať 1-2 vajíčka, koľko soli atď. Mäso som v miske dobre premiešala s vajíčkom, pridala nakrájanú cibuľu, cesnak (kto má problém s cesnakom, vyberie klíček z neho), soľ, korenie a posekané bylinky ako tymian, pažítka, petržlenová vňať. A vytvarovala som asi takto:
  2. Podliala trocha vodou a dala piecť na 180 °C asi 40 min. Potom som nakrájala cibuľu na karamelizovanie asi tak, ako na cibuľačku.
  3. Na troche omastku som restovala a keď začala chytať farbu, pridala som lyžicu cukru... Pred dokončením som nakrájala na kocky aj kapiu na ozdobu, na panvici som popri orestovanej cibuli trocha opiekla, môže aj chrumkať.
  4. Z uvarených zemiakov som urobila kašu s maslom a mliekom a servírovala...
  5. ...pridala papriku...
  6. ...karamelizovanú cibuľu... a hotovo :-)