Pečené kura na novej zeleninke

Autor receptu: askadaniela

Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené...a v polievke :) Nová zeleninka mu dodala chuť a pečená vo výpeku bola úžasná, tu núkam recept :)

4
porcie
10 minút
príprava
110 minút
na 250 °C

Postup

  1. Kura vcelku alebo naporciované umyjeme, osušíme a potrieme olivovým olejom. Koreniny a bylinky zmiešame a zmes vtrieme do kuraťa. Zemiaky a mrkvu celú, aj so šupkou umyjeme , nakrájame na väčšie kúsky a pridáme ku kuraťu a posypeme rovnakou zmesou korenia, alebo korením na zemiaky. Trošku podlejeme vodou a pečieme zakryté asi 3/4 hodiny a potom odokryté cca 20 minút, alebo kým kožka nie je zlatistá a chrumkavá. Podávame so zeleninkou z výpeku a so sviežim ľadovým šalátom s uhorkou a pradajkami.
  2. Keďže zelenina sa mi minula skôr a ku krídlam mi na dnes ostalo len trochu mrkvy, prirobila som si prílohu z mladých fazuľových luskov. Tie som asi 10 minút povarila v osolenej vode, potom som ich osmažila vo výpeku z kuraťa a pridala nasekanú bazalku. Boli úchvatné :) Snáď som vás aspoňtrochu inšpirovala, aj keď upiecť kura vie asi každý. Dobrú chuť :)