Pečené kura

Pečené kura - domáce verzus veľkochov (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna rovina je ekonomická, 6-týždňový brojler sa nákladovo pohybuje cca 2,- eurá. Kúpený 3,69,- eura. Obidva o váhe 1,7 kg. Druhá: Domáci chov bez GMO a sóje.

8
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Postup

  1. Začneme výberom správneho kusu v kuríne. Pri veľkochove je to jednoduché, nakoľko väčšina sa dováža z východu (UA) a poráža sa na Slovensku a má Slovenský ovál. Identifikácia nie je možná.
  2. Očistíme. Už na prvý pohľad je jasné, ktoré je domáce.
  3. Základ je pokrájané zemiaky, paradajky, paprika, šampiňóny a koreniny, ktoré rozložíme na plech s olejom. Do toho vložíme osolené, okorenené a opaprikované kura. Každé je pečené zvlášť, aby to bolo fair.
  4. Prvý režim v konvektomate je 45 minút, 99 stupňov a 100% para, režim Climatronic. Odvetrávanie je vypnuté a suroviny sú v pare.
  5. Nastavíme požadované parametre.
  6. Mäso začína mäknúť, zmeníme režim na 180 stupňov, 30 minút, horúci vzduch.
  7. A tu je výsledok, ktorý zhodnotila degustačná návšteva: to je 100 a 1" Rozdiel je jednoznačný, domáce mäso má tmavšiu farbu, pevnejšiu konzistenciu a nesmrdí po sóji.
  8. Servírujem s Veltlínom. Dobrú chuť.