Pečené kačacie stehná

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

2
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehno som umyla, osušila kuchynským papierom. Je to veľké stehno, váži 480 g.
  2. Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vypiekla tuk.
  3. Na tuku som opiekla stehno zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
  4. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  5. Osolila, okorenila, opaprikovala.
  6. Podliala som vývarom a pomaly opekala.
  7. Zatiaľ som si dala uvariť klasy kukurice a zemiaky na lokše.
  8. Keď sa kukurica uvarila, vymrvila som zrnká.
  9. Keď bolo mäso opečené, pridala som červené víno.
  10. Napokon aj kukuricu a len chvíľku som ju opiekla.
  11. Uvarené zemiaky som popučila, pridala som k nim soľ, múku a vymiesila cesto. Rozdelila som ho na šesť častí.
  12. Vyvaľkala som lokše.
  13. Na suchej panvici som ich opiekla a potrela masťou.
  14. Kačacie stehno som piekla na novej keramickej rajnici, ktorú som chcela vyskúšať. Je isté, že sa v ňej jedlo pripraví omnoho rýchlejšie a je chutnejšie. Na polievky používam tiež keramický hrniec.
  15. Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.