Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný obed som urobila výborný obed..kačacie prsia a k tomu mandarínkovú omáčku..
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 140 °C |
Postup
- Kačacie prsia som umyla, osušila..
- do kože som urobila nožom mriežku..
- položila som ich kožou nadol na suchú panvicu a nechala opiecť...pri pečení sa uvoľnil tuk z kože..
- prsia som uložila na plech, poliala časťou výpeku, osolila, okorenila, podliala troškou vody apiekla v predhriatej trúbe na 140st.počas pečenia som podlievala malým množstvom vody..
- prsia sa piekli 60 min. po upečení som ich ešte nechala 15.min. postáť, aby šťava zostala v mäse a až potom som ich vybrala z plechu na dosku a pokrájala na šikmé plátky..mäso je úžasne šťavnaté..
- pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som si prílohu ryžu..a taktiež aj mandarínkovú omáčku..mandarínky som ošúpala, rozobrala na mesiačiky...jednu som si nechala celú na zdobenie..
- do výpeku, ktorého časť som si nechala na panvici som pridala maslo a nechala roztopiť..
- pridala som mandarínky, víno a nechala som všetko zovrieť...
- keď sa mandarínky napili šťavy nafúkli sa a vtedy som k nim pridala škrob zmiešaný s vínom a miešala..pridala som ešte šťavu z citrónu a cukor..môžte použiť a vínny ocot..už som nechala iba škrob s vínom povariť chvíľku..treba stále miešať..
- hotová omáčka...dochuťiť si ju môžete podľa svojej chuti...nám takto veľmi chutila..
- všetko som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..