Pečené jahňacie rebrá
Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na sviatočný obed som upiekla
jahňacie rebrá a brušnú blanu som
naplnila a urobila som z nej roládu.
4 porcie |
55 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Kúpila som jahňacie rebierka spolu s brušnou blanou. Hneď som vedela, že blanu naplním. Jahňacia blana mi svojím mäsom pripomína bravčovú podbrušinu. Mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Jahňacie blana bola dosť veľká, tak som ju od rebierok oddelila.
- Pripravila som si jednoduchú plnku. Rožok a jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska, posypala mletým korením, pridala som vajce a všetko som zmiešala. Plnku som uložila na mäso.
- A zrolovala do rolády.
- Previazala som ju kuchynským špagátom.
- Na panvici som opiekla malý kúsok slaninky iba pre chuť, pridala som masť a rozohriala. Na masti som sprudka zatiahla roládu aj rebierka. Osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a podliala troškou slepačieho vývaru, ktorý sa mi práve varil na šporáku. Počas pečenia som podľa potreby podliala vždy malým množstvom vývaru. Mäso sa pieklo 50 minút.
- Upečenú roládu som vyložila na dosku, odstránila som špagáty.
- Nakrájala som ju na plátky.
- Výborné chrumkavé pečené rebierka a roládu som podávala s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.