Pečené jahňacie rebrá

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej roládu.

4
porcie
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kúpila som jahňacie rebierka spolu s brušnou blanou. Hneď som vedela, že blanu naplním. Jahňacia blana mi svojím mäsom pripomína bravčovú podbrušinu. Mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Jahňacie blana bola dosť veľká, tak som ju od rebierok oddelila.
  3. Pripravila som si jednoduchú plnku. Rožok a jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska, posypala mletým korením, pridala som vajce a všetko som zmiešala. Plnku som uložila na mäso.
  4. A zrolovala do rolády.
  5. Previazala som ju kuchynským špagátom.
  6. Na panvici som opiekla malý kúsok slaninky iba pre chuť, pridala som masť a rozohriala. Na masti som sprudka zatiahla roládu aj rebierka. Osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a podliala troškou slepačieho vývaru, ktorý sa mi práve varil na šporáku. Počas pečenia som podľa potreby podliala vždy malým množstvom vývaru. Mäso sa pieklo 50 minút.
  7. Upečenú roládu som vyložila na dosku, odstránila som špagáty.
  8. Nakrájala som ju na plátky.
  9. Výborné chrumkavé pečené rebierka a roládu som podávala s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.