Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Bravčové pliecko s chuťou rozmarínu pečené v celosti na panvici.

4
porcie
12 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla osušila.Na panvicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, cibuľu, keď pustila tuk, pridala som pliecko a opiekla zo všetkých strán.
  2. mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou.
  3. Pridala som horčicu a kečup.
  4. Vetvičky rozmarínu.
  5. Pridala som víno.
  6. Prikryla pokrievkou a nechala pomaly piecť.Už som viac krát nepodlievala.
  7. Po 50 min. pečenia som mäso odkryla, polievala som ho šťavou a ešte 15 min. nechala odparovať. Stále som ho polievala výpekom.
  8. Upečené mäso som vyložila na dosku a nechala 15 min. odpočívať.
  9. Nakrájala som ho na plátky. Kým sa mäso pieklo uvarila som prílohu varené zemiaky s rascou.
  10. Prajem vám dobrú chuť.