Pečená tekvica

Pečená tekvica s pohánkovým šalátom a feta syrom (videorecept)

Autor receptu: tuvarichlap

Zdravé plnohodnotné vegetariánske jedlo. Obohaťte svoj jedálniček touto špecialitou z anglickej kuchyne.* Vhodné aj pre vegánov, feta syr môžete nahradiť tofu.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú tekvicu nakrájame na 3-4 cm hrubé plátky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom. Prikryjeme fóliou a dáme piecť zhruba na 25 minút na 180 °C. Po dopečení vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme dôjsť na plechu.
  2. Kým sa tekvica pečie, dáme variť pohánku do osolenej vody. Po 10 minútach scedíme.
  3. Pripravíme si dresingy. Harissa kokosový dresing: Zmiešame kokosový jogurt, harissa korenie a pretlačený cesnak. Bylinkový dresing: Do mixéra dáme mätu, koriander, cesnak, olej, mletú rascu, soľ a korenie. Dobre spolu rozmixujeme.
  4. Dokončenie pohánkového šalátu: V mise zmiešame uvarenú pohánku, uvarený cícer a 3/4 bylinkového dresingu. Dochutíme soľou.
  5. Pred servírovaním tekvicu opečieme na panvici z oboch strán. Do stredu taniera dáme lyžicu harissa dresingu, naň položíme tekvicu. Na tekvicu rovnomerne pridáme 3 lyžice harissa dresingu, pohánkový šalát a pridáme zrniečka z granátového jablka. Dokončíme nadrobeným feta syrom a nasekanou koriandrovou vňaťou. Pokvapkáme zvyšným bylinkovým dresingom. Pre vegánov je možnosť nahradiť feta syr tofu syrom.