Plnená pečená tekvica
Pečená tekvica plnená ryžou a zeleninou
Autor receptu: ryzasos
Aj keď teploty ešte nenaznačujú jeseň, prinášame vám recept s tekvicou, ktorý vás naladí na blížiace sa ročné obdobie. Plný
chuti, vlákniny a zeleniny. Zasýti a poteší.
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu SOS uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
- Medzitým prekrojte maslovú tekvicu na polovicu, jemne potrite olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením a pečte v rozohriatej teplovzdušnej rúre 45 minút.
- Granátové jablko očistite a odložte na bok.
- V hlbokej panvici na oleji osmažte nakrájanú jarnú cibuľku, papriku a scedenú konzervovanú šošovicu.
- Oresujte, dochuťte soľou, čiernym korením, mletou rascou a pridajte uvarenú ryžu.
- Osmahnite a 5 minút pred dopečením naplňte zmesou polovice tekvíc a nechajte zapiecť.
- Podávajte ozdobené granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.