Plnená pečená tekvica

Pečená tekvica plnená ryžou a zeleninou

Autor receptu: ryzasos

Aj keď teploty ešte nenaznačujú jeseň, prinášame vám recept s tekvicou, ktorý vás naladí na blížiace sa ročné obdobie. Plný chuti, vlákniny a zeleniny. Zasýti a poteší.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu SOS uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
  2. Medzitým prekrojte maslovú tekvicu na polovicu, jemne potrite olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením a pečte v rozohriatej teplovzdušnej rúre 45 minút.
  3. Granátové jablko očistite a odložte na bok.
  4. V hlbokej panvici na oleji osmažte nakrájanú jarnú cibuľku, papriku a scedenú konzervovanú šošovicu.
  5. Oresujte, dochuťte soľou, čiernym korením, mletou rascou a pridajte uvarenú ryžu.
  6. Osmahnite a 5 minút pred dopečením naplňte zmesou polovice tekvíc a nechajte zapiecť.
  7. Podávajte ozdobené granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.