Pečená plnka s kapustou

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept je vlastne spojenie dvoch receptov a to Stratené kura /50739/ a Ďurova kapusta /61673/. Keď ešte nie je Veľká noc, ale zima a mne chutila plnka aj kapusta tak som zosobášil a vzniklo ohromné jedlo.

12-14
porcií
35 minút
príprava
125 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko s kožou som dal variť do hrnca, tak aby bolo mäso zaliate vodou. Osolil som. Nové korenie celé, čierne korenie cele a bobkový list som dal do sterilnej gázy a previazal niťou a pridal do hrnca. To aby som potom nemusel hľadať koreniny, takto to naraz vyhodím celé. Pre tých čo majú ostrý zrak tak to je ukážka ako to korenie pláva po celom hrnci keď sa nedá do gázy. Mal so ešte kožu s údenej slaniny tak som aj tu pridal vyvariť. Z kosti a ešte kusa mäsa zo zeleninou som si uvaril vývar.
  2. Mäso sa varí , tak som zobral druhy hrniec do neho dal olej a slaninu krájanú na kocky. Nechal nech slanina pusti masť. Potom som pridal cibuľu pokrájanú na drobno a nechal ju opiecť do bledo hneda, tak aby sa voda vyparila. Teraz som pridal cesnak nasekaný na drobno, nechal nech pre vonia.
  3. Hrniec som odstavil zo sporáka a pridal mleté papriky. Premiešal a nechal chvíľu nech sa v masti vylúhujú. Znovu som dal hrniec na sporák a pridal hneď kapustu.( Kapustu som pred tým pokrájal na drobno a dal do sitka.) Všetko som to zamiešal a vlial vývar. Nechal som kapustu dusiť.
  4. Kapusta sa dusila tak dlho až sa všetka voda vyparila. No treba miešať a sledovať, aby to neprihorelo. Keď bola kapusta hotová odstavil som hrniec zo sporáka a nechal vychladnúť.
  5. Už sa mi aj mäso uvarilo do mäkká. Tak som ho vybral s vody a dal vychladnúť.
  6. Vodu z mäsa som trochu nechal vychladnúť. Tak aby nepálila a potom som dal do nej rožky nech sa v nej rozmočia.
  7. Mäso som po ochladení krájal na 1,5 cm kusy a dal do veľkej misy.
  8. K mäsu som pridal chladnú kapustu.
  9. Ďalej som pridal rožky, ktoré treba riadne vystískať od vody. Lebo potom plnka bude moc šťavnatá.
  10. Nakoniec som pridal vajcia a petržlenovú vňať. Vajcia dávam podla počtu rožkov. Cele som to osolil a okorenil mletím čiernym korením. Dobre premiešal a môže isť na pekáč. Rúru som ohrial na 180°C.
  11. Mne vyšli dva veľké pekáče. Zmes som dal na né a potom do horúcej rúry a nechal piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Každý si to sam odsleduje podľa vlastnej rúry.
  12. Počas pečenia to voňalo až mi nos krútilo. Po 45 minútach so to vytiahol a nechal vychladnúť. Potom som to krájal na kocky.
  13. A dával na taniere. Už len k tomu nejakú uhorku a môžeme papať. S tou kyslou kapustou a mletou paprikou je to báseň. Treba skúsiť. Tak želám dobrú chuť a nech Vám to tak chutí ako nám.