Pečená paprika
Autor receptu: valeri
Je sezóna novej zeleniny tak môj dnešný obed bude vyzerať takto :
(fotky dnes nie sú práve najvydarenejšie, tak mi to prepáčte )
Postup
- Výhodou pri tomto recepte je, že môžem použiť už aj trošku zvädnutú papriku a do nej "co dum dá"
- Papriky som prekrojila pozdĺžne na polovice, vybrala jaderníky, poukladala na suchý pekáč a posypala rascou a korením
- potom som pokrájala všetky ostatné suroviny, doporučujem nahrubšie
- a začínam ukladať na papriku
- a pokračujem
- a ďalej
- a ešte
- až kým tam nemám všetko, čo som chcela a aby sa mi to pri pečení nezošmyklo dole, pripichla som to špáradlami
- Ešte nastrúhať trochu tvrdého syra a po upečení ním papriky posypať. Neuvádzam množstvá v g, lebo to záleží od počtu ľudí a od toho, koľko sa Vám do papriky toho zmestí a pod.
- Už len trošku čerstvej uhorky k tomu a jem to s pečivom alebo chlebom, ktorý si omáčam, do šťavy na pekáči :-))