Pečená krkovička s paprikovo-cviklovým krémom
Autor receptu: tomastomas
Bravčovú krkovičku si umyjeme osušíme nakrájame a naložíme do pácu na 12 hodín.
Potom z každej strany s prudka opečieme a dáme na pekáč a pečieme 15 minút na 160
stupňov. Na krém potrebujeme umytú nakrájanú papriku cibulu cesnak pretlak vývar a
cesnak, zjemníme maslom. Vo výpeku kde sa opekalo mäso popražíme cibuľu papriku
cesnak a pretlak, pridáme cviklu zalejeme vývarom a varime kým sa nezredukuje ,
rozmixuje dochutíme a máme navarené. Postup a servírovanie je aj vo videu. Recept je
z hlavy
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- najprv si umyjeme maso ,nakrájame a napácujeme do pácu z oleja ,sojovej omáčky, worchestru, soli, cierneho korenia, stavy z pomaranču, mletej papriky, horčice
- masko si opečieme a dame na plech a dame piect do rury.
- pripravíme si vo výpeku krém z cibule papriky cvikle pretlaku a vývaru .