Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička - nebíčko v papuľke (fotorecept)

Autor receptu: rimm

Rýchly a jednoduchý recept.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na plátky. Naklepeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. V rozpustenej masti alebo oleji premiešame mletú papriku, korenie, čerstvý tymian a soľ. Dôkladne premiešame a pridáme šťavu z citróna.
  3. Pripravenou zmesou potrieme mäso z oboch strán a uložíme do misy.
  4. Mäso odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu a následne pečieme na 160 °C cca 40 minút. Priebežne obrátime aspoň 1x počas pečenia. Občas priložím jeden - dva zemiaky.
  5. Podávame s pyré.