Pečená bravčová krkovička
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Rýchly a jednoduchý recept.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Krkovičku nakrájame na plátky. Naklepeme.
Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- V rozpustenej masti alebo oleji premiešame mletú papriku, korenie, čerstvý tymian a soľ.
Dôkladne premiešame a pridáme šťavu z citróna.
- Pripravenou zmesou potrieme mäso z oboch strán a uložíme do misy.
- Mäso odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu a následne pečieme na 160 °C cca 40 minút.
Priebežne obrátime aspoň 1x počas pečenia.
Občas priložím jeden - dva zemiaky.
- Podávame s pyré.