Pečená krkovička na rošte
Autor receptu: tlustoch
Je to výborné mäso, už si nepametám odkial mám recept.
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku nakrájať na plátky. Naklepať ,každý plátok posoliť, natrieť olejom,pretlačeným alebo nastrúhaným cesnakom,posypať vegetou,čier.mletým korením nechať stáť 15 minút . Cibulu nakrájať na tenké okruhlé plátky.
- Roztiahneme alobal tak, aby sa mäso dalo zabaliť. A začneme ukladať ,plátok mäsa položíme na alobal,na mäso položíme cibulové krúžky a na to mäso a zas cibulu. Tak to opakujeme až do konca, ukončiť ukladanie tak aby na vrchu bola cibula. Zabaliť do alobalu a nechať stať 3 hodiny na chladnom mieste. Rozbaliť alobal a piecť na rošte obojstrane do červena. Podávať s mäkkým chlebom.