Pečená kačka s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Mamine milované jedlo:)....tak na nedeľný deň matiek ako vyšité menu:))

20 minút
príprava
200 minút
na 180-210 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačičku som umyla zbavila drobov a poriadne nasolila všade z vnutra,pod krýdlami a riadne nahusto:)......a nechala som ju na noc v chladničke:)...stačí na nieakom chladnejšom mieste:)
  2. Ráno som sa zobudila(veľmi skoro) a znova som ju umyla, nasolila a posypala rascou dala som ju späť do pekáča.
  3. Dala som piecť pri 200 stupnov asi 2 hodinky prikrytú. medzitým sem tam poprevraciame a pooblevame ju masťou ktorú vyprodukuje.
  4. Po dvoch hodinách ked už bola mäkkšia som ju odkryla znova pooblevala poobtierala trochou mlieka a zvýšila som teplotu na 230 stupnov a dala piecť neprikrytu:) (odobrala som masť spod kačky)
  5. Ked mala peknú farbu znova som otočila na druhu stranu a znova nechala piecť kým nechytila peknú farbu......Cela príprava kačky trvala 3 a pol hodiny pekne do chrumkava:)
  6. Moja kačička vypotila toľko tuku:)
  7. Zatiaľ čo sa piekla som si pripravila kapustičku:) Kapustu očistíme od horných listov a nastruhame na menšie plátky posolíme a necháme chvíľku postáť.
  8. Cibuľku nakrájame na male kocky a orestujeme na oleji do sklovita.Pridáme cukor...za stále miešania necháme skaramelizovať.
  9. Pridáme kapustu,rascu a korenie trocha podlejeme a necháme asi 15-20 minutiek variť(neprikrývame necháme vylúčiť látky ktoré spôsobuju to že nam to môže zhorknúť) potom dusíme až kým sa nám nevyparí prebytočná vodička. Pridáme ocot podľa chuti:)
  10. Dala som ešte skaramelizovať jablka aby to troška oživilo tanier:)
  11. A tu je Pani konzumovateľka:)....najlepšia mamička na svete:-* Tak potajomky odfotená:)
  12. Podávať môžme s: lokšami: http://varecha.pravda.sk/recepty/lokse-fotorecept/38681-recept.html alebo knedlíkom: http://varecha.pravda.sk/recepty/knedlikfotorecept/32111-recept.html