Pečená kačica s inou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Čakal som rodinu na oslavu tak som robil kačicu s plnkou nech je toho viac veď povedzme si úprimné keď kačicu upečiete nie je tam veľa kúskov na jedenie samé kosti. Tak so k plnke pridal aj červenú kapustu s haluškami to aby som sa nemusel zabávať s knedľou. Kapustu som opísal predchádzajúcom recepte.

6
porcií
13 hodin minút
príprava
4 hodiny minút
na 155 a 200 °C °C

Suroviny

Postup

  1. Kačicu poriadne nasolíme prstami masírujeme soľ po celej kačke. Do hrnčeka dáme kačaciu masť nahriať nie moc horúcu.
  2. Do mastí namiešame korenie na kačku mletú rascu a 4 strúčiky na jemno nasekany cesnak trochu soli, premiešame a natrieme ňou kačku dáme do pekáča prikrijemé a dáme do chladu na celu noc nech to vsiakne do mäsa a stuhne kačka.
  3. Do hrnca dáme restovať nakrájanú cibuľu. Potom do nej pridáme pokrájanú debrecínsku šunku na malé kocky chvíľu podusíme dáme na drobno nakrájaný cesnak a odstavíme zo sporáka premiešame cesnak dojde v horúcom.
  4. Vo mise mame nakrájané rožky ktoré sme mali v mlieku. Mlieko vytlačíme z nich.
  5. K rožkom dáme kukuricu, pokrájanú petržlenovú vňať,strúhané očistené jablka bez jadrovníkov, vychladnutú cibuľu, vajcia, soľ a MČK dobre premiešame. Môžeme plniť kačku.
  6. Do vnútra od krku natlačíme polovicu očisteneho jablka to aby nám tam plnka nešla von. Naplnime koľko vojde a uzavrieme kožou a upevníme špáradlami. Vložíme kačku späť do pekáča vlejeme vývar uzavrieme druhou časťou pekáča vložíme do rúry a pečieme 20 minút na 200°C a potom 3 hodiny na 155°C.
  7. Za tu dobu ako sa pečie kačka si urobíme zvyšnú plnku dáme do mikrotenových sáčkov a do hrnca s dostatkom vody. Dáme variť od bodu varu asi 20 minút musí plnka plávať na vode. Vytiahneme z hrnca naberakom na knedle dáme na tanier opatrne rorežeme sáčok a potiahneme. Plnku necháme chladnúť.
  8. Počas pečenia kačice si ešte spravíme kapustu ( tu som opísal pred týmto receptom) a zemiakové halušky( tých je spusta receptov tak nebudem básniť o tom) ktoré v miešame do horúcej kapusty. Kačicu som bez otvárania mal zavretú v rúre zruba po 3,5 hodine z kačky dáme vrchnák preč tuk odoberieme časť z neho a zapečieme ju asi na 20 - 30 minút pri 200°C do červená za častého polievania. Po tom ju z rúry vytiahneme.
  9. Myslel som , že je obrázok dobrý a ten horúci vzduch to skreslil ako by tam bola fólia no už s tým nič nespravím už je kačka v bruškách konzumentoch. Naporcujemé kačku a môžme servírovať.
  10. A ešte miesto Febicholu som vytiahol marhuľu s retiazkou 53 a tak sa rodina prilepila na stoličky že išli až v noci domov.
  11. Korenie na kačicu kúpené v Lidli. Prajem dobrú chuť.
  12. Aj Rex nechcel granule hlavu natáčal neustále k dverám tiež chcel. Potom mal kosti ten bol naj vďačnejší konzument i ruky mi olízal nech mi na nich neostane nič.