Pečená cvikla s morčacím mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup- Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu. Vložíme do pekáča a v horúcej rúre pri teplote 200 °C pečieme asi 70 minút. Morčacie prsia umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, osolíme, potrieme korením a posypeme sušeným tymianom. Z oboch strán opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
- Podlejeme trochou horúcej vody, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájaný umytý pór (bielu časť) a prikryté dusíme asi 15 – 20 minút domäkka. Upečenú cviklu opatrne vyberieme z rúry, odstránime alobal, šupku prepichneme vidličkou a necháme mierne vychladnúť.
- Cviklu olúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme olivovým olejom a vínnym alebo balzamikovým octom a posypeme parmezánom. Podávame ako prílohu k duseným morčacím prsiam.
|