Pečená cvikla s morčacím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu. Vložíme do pekáča a v horúcej rúre pri teplote 200 °C pečieme asi 70 minút. Morčacie prsia umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, osolíme, potrieme korením a posypeme sušeným tymianom. Z oboch strán opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
  2. Podlejeme trochou horúcej vody, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájaný umytý pór (bielu časť) a prikryté dusíme asi 15 – 20 minút domäkka. Upečenú cviklu opatrne vyberieme z rúry, odstránime alobal, šupku prepichneme vidličkou a necháme mierne vychladnúť.
  3. Cviklu olúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme olivovým olejom a vínnym alebo balzamikovým octom a posypeme parmezánom. Podávame ako prílohu k duseným morčacím prsiam.