Pečená bravčová sviečková v čepcovej blane plnená morčacím mäsom so šalviou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes celkom skvelý obed z domácej sviečkovej...plnila som ju pokrájanou morčacinou a
dochutila sterilizovanou kápiou a čerstvou šalviou..táto kombinácia sa mi osvedčila a
preto šalviu veľmi rada používam v plnených mäsách..skvele sa k nej hodia ako príloha
opekané zemiaky, ktoré najprv uvarím 7.min. a potom opekám na masti..oblohou bola
starilizovaná kápia..
4 porcie |
50 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- bravčovú sviečkovú som vybrala z mrazničky aj s čepcovou blanou a morčacími prsiami...všetko som dôkladne umyla, osušila...do sviečkovej som si urobila otvor pre plnku...
- pokrájala som morčacie prsia na drobné kocočky, aj kápiu...
- šalviu som doniesla zo záhrady a dobre som ju umyla ...potom pokrájala na drobné kúsky..
- pokrájanú som pridala do plnky spolu s vajcom, soľou a čiernym mletým korením...všetko som dobre premiešala...
- otvor na sviečkovej som plnila lyžicou...naplnenú som spojila ihlicami..
- a zabalila som ju do čepcovej blany..ešte som ju troška osolila aj zvonku...dala som ju piecť do zapekacej misy...už som nepridala žiaden tuk, nakoľko sa v sieťke nachádza dosť...podliala som ju troškou vody a piekla sa 50 min..
- upečenú som vybrala z misy a nechala dobre vychladiť..
- vychladnutú som pokrájala na plátky...
- pokiaľ sa sviečková piekla, dala som uvariť zemiaky pokrájané na mesiačiky do osolenej vody..predvarím ich iba 7 min. potom ich scedím a dám opiecť na horúcej masti...zemiaky takto pripravené, zostanú pekné biele a hlavne sa nescvrknú po ochladení...všetko som uložila na tanier...ozdobila som kúskami červenej kápie, lístkami šalvie a pertržlenom okolo vykrajovaných paradajok...prajem vám dobrú chuť...