Bravčové mäso

Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Mäso: Umytú bravčovú krkovičku vcelku osolíme, posypeme rascou a dáme na pekáč, kde sme naliali primerane oleja. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po polhodine pečenia pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu i cesnak. V priebehu pečenia mäso polievame vypečenou šťavou a obraciame. Mäso pečieme do mäkka.
  2. Dusená kapusta: Očistenú hlávku kapusty nakrájame na väčšie rezance. Na oleji, kde sme pridali celú rascu, bobkový list, celé nové a čierne korenie, restujeme nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme kryštálový cukor a za stáleho miešania spravíme karamel. Pridáme trochu mletej sladkej červenej papriky a zalejeme teplou vodou, prevaríme. Vložíme nakrájanú kapustu, prikryjeme a dusíme za občasného miešania. Podľa potreby podlievame teplou vodou. V prípade potreby ešte dochutíme – soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie... Keď je kapusta takmer udusená, šťavu zahustíme pridaním hladkej múky. Miešame, opražíme, prevaríme a kapustu dodusíme. Nám chutila s knedľou aj varenými zemiakmi.