Patizón ako guláš, rezeň a paprikáš do 30 minút (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Mám 3 mladé patizóny,ostatné som rozdala.Veď aj tak budem mať obed na 3 - 5 dní,ale výhodou je,že obed je raz-dva. Mäsožravci nech nečítajú,ale dnešný guláš je pre mňa ozaj chutný.Zajtra pridám rezeň a neskôr paprikáš,veď sa nedá všetko naraz :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na omastok dám nakrájanú cibuľu,restujem,pridám rascu,potom cesnak,červenú papriku a podlejem vývarom (vodou ).Pridám nakrájaný patizón na kocky,ošúpem len okraje,je mladý a čerstvý.Hneď pridám strúhaný zemiak,papriku zelenú,červenú,aj štipľavú,po zovretí aj paradajky a nechám pomaly vrieť.Na obrázku chýba zemiak,ale guláš treba zahustiť.
  2. Asi za desať min. ochutnám,či je patizón mäkký,lebo chcem trocha chrumkavý a nie kašu.Asi za 20 min. som pridala trocha strúhaný tvrdý syr (mala som zvyšný,tak len pre chuť) a trocha majoránky,petržlenovú vňať a hotovo. Varíme rýchlo,zdravo a chutne :-)))
  3. Na paprikáš som dala restovať na masť cibuľu,po orestovaní som podliala trochou vody,aby sa rozvarila a paprikáš zahustí.Keď sa voda vydusila, posypala som mletou červenou paprikou a hneď zaliala silnejším mäsovým vývarom. Patizón je bez chuti,chcela som ho trocha vylepšiť. Pridala som na kocky nakrájaný mladý patizón , štipľavú papričku,asi po 15.-ich min. soľ,MČK,trocha horčice.Zahustila som zemiakovým škrobom a a smotanou.Uvarila som bezlepkové cestoviny a obed bol za 25 min. hotový.
  4. Na rezne som nakrájala patizón na plátky asi 1,5 cm. Bol mladý,semená sú ešte nedozreté,tak som ich nechala.Cesnak mám rada a patizón je bez chuti,tak som pretlačené 2 strúčiky zmiešala so soľou,pridala lyžicu oleja a potrela každý plátok z jednej strany a poukladala som ich na seba.
  5. Asi za 15 min. som cesnak odstránila-ochutené už boli a obalila v kukuričnej krupici.Strúhanku bezlepkovú som nemala,tak som urobila cestíčko z vajec,trocha krupice a bezlepková múka na trocha masti som vysmažila.Uvarila som zemiaky s mrkvou,urobila kašu a obed bol hotový do 30 min.
  6. Ešte jeden väčší patizón ma čaká v chladničke,lebo kamarátka odmietla,z toho budú placky a fašírky,ale zatiaľ si urobím pauzu a dnes (veď je nedeľa) bude kurča,lebo nie som vegetarián :-).Dnes ma zobudil dážď a mraky neveštili pekný deň,ale všetkým prajem slnko v duši a dobrú chuť :-)))