Pečeňová paštéta
Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na masle do zmäknutia, pridáme kuracie prsia a spolu s pečeňou zľahka restujeme. Postriekame koňakom a podlejeme červeným vínom. Zmes rozmixujeme alebo rozomelieme, ochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením. Potom vmiešame vaječné žĺtky a vymiešame dohladka.
- Túto paštétovú zmes naplníme do foriem (alebo misiek), prikryjeme alobalom, vložíme do pekáča s cca 2 cm vody a pečieme vo vodnom kúpeli prikryté pri 85 °C okolo 45 minút. Dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti a výšky paštéty. Hotové paštéty necháme pozvoľna vychladnúť. Po vychladnutí povrch paštéty zalejeme husacou masťou a uchovávame v chladničke.
- Očistené huby opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Vodu s octom, cukrom, so soľou, s korením a s nakrájanou zeleninou prevaríme a nalejeme na pokrájané huby. Po vychladnutí vložíme
do chladničky a necháme aspoň 8 hodín odležať. Servírujeme s pečeňovou paštétou.
|