Bravčová paštéta

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
110 minút
príprava

Postup

  1. Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme. Zmes rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu a necháme trochu vychladnúť. Napokon do paštéty vmiešame pokrájané domáce oškvarky.
  2. Cibuľovo-cviklový džem: Cibuľu nakrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme soľ, korenie, rozmarín a cukor. Marinujeme cez noc. Cviklu uvaríme a ošúpeme, rozmixujeme. Namarinovanú cibuľu dáme variť, kým nezačne karamelizovať. Pridáme rozmixovanú cviklu a necháme ďalej pomaly redukovať. Takto pripravený džem dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  3. Do malých zaváraninových pohárikov dáme na spodok džem a necháme vychladnúť. Potom doplníme do troch štvrtín pohára paštétu a dáme do chladničky zachladiť. Zachladenú paštétu dozdobíme kúskami škvariek a prelejeme bravčovou masťou. Podávame s džemom a domácim chlebom.