Bravčová paštéta
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
110 minút príprava |
Postup- Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom
a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme
maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme. Zmes
rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu a necháme
trochu vychladnúť. Napokon do paštéty vmiešame
pokrájané domáce oškvarky.
- Cibuľovo-cviklový džem: Cibuľu
nakrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme soľ, korenie, rozmarín a cukor. Marinujeme cez
noc. Cviklu uvaríme a ošúpeme, rozmixujeme. Namarinovanú cibuľu dáme variť, kým nezačne karamelizovať. Pridáme rozmixovanú cviklu
a necháme ďalej pomaly redukovať. Takto pripravený
džem dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- Do malých zaváraninových pohárikov dáme na spodok džem a necháme vychladnúť. Potom doplníme
do troch štvrtín pohára paštétu a dáme do chladničky
zachladiť. Zachladenú paštétu dozdobíme kúskami
škvariek a prelejeme bravčovou masťou. Podávame
s džemom a domácim chlebom.
|