Kurací šalát

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Šalát radicchio nakrájame na rezance, pridáme nakrájané cherry paradajky. Majonézu dochutíme cesnakom, cukrom, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, soľou a čiernym korením. Zjemníme krémovým jogurtom. Šalát premiešame s majonézou a vychladnutým kuracím mäsom.
  2. Parmezánové košíčky pripravíme tak, že z nastrúhaného parmezánu na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kruhy. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista.
  3. Ihneď po upečení plech vyberieme a z parmezánových placiek pomocou skleneného pohára formujeme košíčky, ktoré necháme vychladnúť.
  4. Hotovým šalátom plníme parmezánové košíčky, ktoré ozdobíme polníčkom, cherry paradajkou a orestovanými píniovými orieškami.