Paradajkové lesto s fitaki haluškami (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

V hudbe sa slovo "lesto" používa pri upozornení,že sa melódia má hrať "sviežo,ľahko".A pretože toto jedlo bolo také svieže a ľahké , tak som ho tak pomenoval.A keď náhodou ostane do večera , tak si pred spaním dám zopár lyžíc a bude to moje "Paradajkové nokturno".

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z masla a múky pripravíme zápražku do ktorej vlejeme 1/2l 100% paradajkovej šťavy (mne ostalo zo silvestrovskej "Bloody Mary"!).
  2. Dochutíme soľou a koreninami,podľa potreby doplníme vodou a pridáme cukor.Varíme a ochutnávame až kým nezíska "lento" chuť.
  3. Kým sa varí pripravíme si cesto na halušky.Suroviny zmiešame,podľa potreby zriedime vodou alebo zahustime strúhankou a ...
  4. ... pripravíme si halušky.Uvaríme ich v posolenej vode , ...
  5. ...zlejeme , prepláchneme studenou vodou a ...
  6. ... podávame v paradajkovej polievke spolu s rozkrojeným cherry paradajkami..