Paradajkové lesto s fitaki haluškami (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
V hudbe sa slovo "lesto" používa pri upozornení,že sa melódia má hrať "sviežo,ľahko".A pretože toto jedlo bolo také svieže a ľahké , tak som ho tak pomenoval.A keď náhodou ostane do večera , tak si pred spaním dám zopár lyžíc a bude to moje "Paradajkové nokturno".
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z masla a múky pripravíme zápražku do ktorej vlejeme 1/2l 100% paradajkovej šťavy (mne ostalo zo silvestrovskej "Bloody Mary"!).
- Dochutíme soľou a koreninami,podľa potreby doplníme vodou a pridáme cukor.Varíme a ochutnávame až kým nezíska "lento" chuť.
- Kým sa varí pripravíme si cesto na halušky.Suroviny zmiešame,podľa potreby zriedime vodou alebo zahustime strúhankou a ...
- ... pripravíme si halušky.Uvaríme ich v posolenej vode , ...
- ...zlejeme , prepláchneme studenou vodou a ...
- ... podávame v paradajkovej polievke spolu s rozkrojeným cherry paradajkami..