Paradajková polievka

Paradajková polievka

Autor receptu: miomat

Domáca krémová paradajková polievka z "hrnček var" - hotová stlačením tlačítka z čerstvých surovín.

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Z paradajok odstránime hrubé časti a vložíme do "hrnček var". Paradajky netreba šúpať, "hrnček var" šupky dobre rozmixuje. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, vďaka ktorej má polievka krásnu farbu a sladkastú chuť.
  2. Vložíme aj za hrsť bazalky, dolejeme vodu po rysky Min/Max, okoreníme, osolíme a stlačíme tlačidlo Mash/Soup.
  3. O pár minút máme skvelú paradajkovú polievku bez práce a dlhého státia v kuchyni hotovú. Nalejeme do tanierov, necháme vychladnúť na príjemnú teplotu, posypeme syrom a podávame. Polievku môžeme podávať aj studenú. Krémovosť polievky záleží aj od typu použitých paradajok, my sme použili také, ktoré mali menej šťavy.