Paradajková polievka
Paradajková polievka
Autor receptu: miomat
Domáca krémová paradajková polievka z "hrnček var" - hotová stlačením tlačítka z čerstvých surovín.
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút na 100 °C |
Postup
- Z paradajok odstránime hrubé časti a vložíme do "hrnček var". Paradajky netreba šúpať, "hrnček var" šupky dobre rozmixuje. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, vďaka ktorej má polievka krásnu farbu a sladkastú chuť.
- Vložíme aj za hrsť bazalky, dolejeme vodu po rysky Min/Max, okoreníme, osolíme a stlačíme tlačidlo Mash/Soup.
- O pár minút máme skvelú paradajkovú polievku bez práce a dlhého státia v kuchyni hotovú. Nalejeme do tanierov, necháme vychladnúť na príjemnú teplotu, posypeme syrom a podávame. Polievku môžeme podávať aj studenú. Krémovosť polievky záleží aj od typu použitých paradajok, my sme použili také, ktoré mali menej šťavy.