Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200° C pečieme cca 30 minút.
  2. Horúcu papriku prikryjeme na 5 minút, aby sa sparila a dala ľahko ošúpať.
  3. Veľkú cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na rozpálenom oleji.
  4. Hlivu a šampiňóny (pomer a druh húb môže byť rôzny) nakrájame na plátky
  5. a pridáme k cibuli. Na miernom ohni občas premiešame, kým huby nezhnednú a neodparí sa tekutina. Pridáme soľ a čierne korenie.
  6. Na záver pridáme k hubám petržlenovú vňať a odstavíme. Huby necháme vychladnúť.
  7. Do mažiara si dáme horčičné semienka
  8. a rozdrvíme ich.
  9. Ošúpanú papriku, huby a horčičné semienka preložíme do mixéra a rozmixujeme. Ak máte radi pikantné, pridajte aj chilli papričku. Hotovú nátierku preložíme do fliaš a uzatvoríme. Nátierku je možne aj sterilizovat.