Papriková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému.Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale aj do cestovín a pod.Surovú papriku skoro vôbec nejem ale túto omáčku milujem.V tomto recepte som využil zbytky vareného mäsa z nedeľnej polievky a urobil som si kelové závitky.A s mojou obľúbenou paprikovou omáčkou to bol príma obed.
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pred každým varením sa snažím predstaviť si ako bude hotový produkt vyzerať a chutiť.A potom,keď sa moje predstavy naplnia,teším sa.Je to príjemný pocit víťaza na stupni víťazov.No a keď tu prácu ešte aj okolie chváli tak mi to zneje ako keby som počul hymnu.Tak takto som si dnešný obed predstavoval!
- Najprv si pripravíme mäsovo-ryžovú zmes na závitky.Roztlačíme varené mäso,pridáme postrúhany syr,na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak,ryžu a vajíčka.Ochutíme soľou,korením a bylinkami a premiešame.
- Zmesou naplníme mäkké kelové listy ktoré previažeme niťou.
- Závitky opečieme na rozpálenom oleji,vyberieme ich a ...
- ...nakrájame papriky,hluby z čínskej kapusty a ...
- ... pór a všetko ...
- ... opečieme na oleji.
- Dochutíme soľou,korením,pálivou paprikou a kečupom,zalejeme vodou ...
- ... pridáme opečené závitky a varíme približne pol hodiny kým paprika úplne nezmäkne.
- Po uvarení závitky vyberieme ...
- ... papriku podľa potrebu dovaríme a ...
- ... ešte horúcu rozmixujeme.
- Pretrieme cez sito,podľa potreby dohustime (solamyl,hl.múka a pod.) alebo rozriedime a podávame ...
- ... s prekrojenými závitkami.
- Ako prílohu som zvolil dusené mastené zemiaky a nealkoholické pivo lebo iné som doma nemal.