Papriková omáčka (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému.Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale aj do cestovín a pod.Surovú papriku skoro vôbec nejem ale túto omáčku milujem.V tomto recepte som využil zbytky vareného mäsa z nedeľnej polievky a urobil som si kelové závitky.A s mojou obľúbenou paprikovou omáčkou to bol príma obed.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pred každým varením sa snažím predstaviť si ako bude hotový produkt vyzerať a chutiť.A potom,keď sa moje predstavy naplnia,teším sa.Je to príjemný pocit víťaza na stupni víťazov.No a keď tu prácu ešte aj okolie chváli tak mi to zneje ako keby som počul hymnu.Tak takto som si dnešný obed predstavoval!
  2. Najprv si pripravíme mäsovo-ryžovú zmes na závitky.Roztlačíme varené mäso,pridáme postrúhany syr,na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak,ryžu a vajíčka.Ochutíme soľou,korením a bylinkami a premiešame.
  3. Zmesou naplníme mäkké kelové listy ktoré previažeme niťou.
  4. Závitky opečieme na rozpálenom oleji,vyberieme ich a ...
  5. ...nakrájame papriky,hluby z čínskej kapusty a ...
  6. ... pór a všetko ...
  7. ... opečieme na oleji.
  8. Dochutíme soľou,korením,pálivou paprikou a kečupom,zalejeme vodou ...
  9. ... pridáme opečené závitky a varíme približne pol hodiny kým paprika úplne nezmäkne.
  10. Po uvarení závitky vyberieme ...
  11. ... papriku podľa potrebu dovaríme a ...
  12. ... ešte horúcu rozmixujeme.
  13. Pretrieme cez sito,podľa potreby dohustime (solamyl,hl.múka a pod.) alebo rozriedime a podávame ...
  14. ... s prekrojenými závitkami.
  15. Ako prílohu som zvolil dusené mastené zemiaky a nealkoholické pivo lebo iné som doma nemal.