Paprika plnená sójovým mäsom

Autor receptu: boise

Svojho času to bol hit, sójové mäso. Pozeralo na mňa takmer z každého taniera. Teraz, po odhaleniach že nie je až tak zdravé, ba dalo by sa povedať že až mierne "choré", občas zaspomínam na jeho zašlú slávu touto skvelou plnenou paprikou. Chutí mi oveľa viac ako tá mäsová. :)

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové granule vysypeme do nádobky, hodíme na ne kocku bujónu (dala som slepačí, môžte použiť akýkoľvek), lyžicu vegety, lyžicu sójovej omáčky a štvrť lyžičky MČK. Zalejeme 1,5l vriacej vody a necháme "rásť".
  2. Zatiaľ si "vytunelujeme" papriky a uvaríme ryžu.
  3. Sójové mäso vyžmýkame, zmiešame s ryžou, nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, korením, červenou mletou paprikou, soľou, majoránkou, troškou vegety a dvoma vajíčkami. Dobre premiešame.
  4. Fešandy naplníme :) Mne ostalo aj na jednu guličku. Tú som však po uvarení už nenašla :D
  5. Urobíme si svetlú zápražku, zalejeme kúskom vody, prilejeme pretlaky, dochutíme vegetou a cukrom a necháme zovrieť.
  6. Keď nám to už krásne bublá a omáčka má tú správnu chuť, nahádžeme do nej papriky a varíme ešte asi 20 minút. Treba to sledovať, aby sa papriky nerozpadli. Keďže takmer všetko v tej paprike je už uvarené, v tej omáčke tomu zas tak veľa netreba ;) Dobrú chuť! Inak ja to jedávam len tak samotné, výnimočne s chlebom, polovička si zvykne pýtať knedlík (ten ja rovno vidím ako mi prirástol k zadku, takže ho vynechávam :D )