Plnená panenka
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme,
otvoríme a naklepeme
na hrúbku asi 1,5 cm. Osolíme a okoreníme.
- Nakrájané dubáky osmažíme na
masle a necháme vychladiť. Mixérom rozmixujeme
odrezky z panenky, vajcia
a smotanu na hladkú penu,
do ktorej vmiešame dubáky,
zmes okoreníme a osolíme. Zmes potom zrolujeme do naklepanej
panenky pomocou potravinovej fólie.
Naplnenú panenku varíme vo vodnom kúpeli asi 15 minút.
Pred podávaním odstránime fóliu
a ešte sprudka osmažíme na panvici
s olejom.
- Mäsové krokety: Údené koleno varíme vo vode s koreňovou zeleninou, bobkovým listom
a novým korením asi 2 hodiny. Potom
mäso oberieme, podrvíme, obalíme
v trojobale a vysmažíme v oleji.
- Flambované jablko: Jablko olúpeme, odstránime
jadrovník a nakrájame na hrubé
plátky. V rozohriatej panvici rozpustíme cukor na karamel a opatrne doň vložíme jablká. Pridáme brandy a flambujeme. Na
záver ešte pridáme maslo.
|