Plnená panenka

Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku asi 1,5 cm. Osolíme a okoreníme.
  2. Nakrájané dubáky osmažíme na masle a necháme vychladiť. Mixérom rozmixujeme odrezky z panenky, vajcia a smotanu na hladkú penu, do ktorej vmiešame dubáky, zmes okoreníme a osolíme. Zmes potom zrolujeme do naklepanej panenky pomocou potravinovej fólie. Naplnenú panenku varíme vo vodnom kúpeli asi 15 minút. Pred podávaním odstránime fóliu a ešte sprudka osmažíme na panvici s olejom.
  3. Mäsové krokety: Údené koleno varíme vo vode s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením asi 2 hodiny. Potom mäso oberieme, podrvíme, obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.
  4. Flambované jablko: Jablko olúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na hrubé plátky. V rozohriatej panvici rozpustíme cukor na karamel a opatrne doň vložíme jablká. Pridáme brandy a flambujeme. Na záver ešte pridáme maslo.