Slané palacinky
Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Autor receptu: lunter
10 palaciniek porcií |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli.
Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.
- Kapustu prepláchneme a nahrubo nakrájame, dáme do hrnca a varíme s hríbami aj s vodou z hríbov asi pol hodinu, kým nezmäkne. V prípade potreby dolejeme vodu a varíme, kým kapusta nie je mäkká.
- Údené tofu nakrájame na malé kocky. Cesnak a cibuľu najemno nakrájame, spolu aj s tofu opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením.
Potom zmes zmiešame s kapustou, hríbami a pridáme čerstvý tymián.
- Upražené palacinky naplníme plnkou a môžeme ešte posypať čerstvým tymianom a podávať s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.
|