Pain au chocolat (fotorecept)

Autor receptu: methi

Nejde o pravy recept, je to zjednodusena verzia, kde miesto masla pouzivam ghee, pretoze maslo sa u nas tazko zhana a je predrazene. A kedze toto pecivo moje deti velmi lubia, musim sa vynajst ako aj pri mnohych dalsich receptoch.

4
porcie
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 250ml. Rozpis surovin je vypocitany z vacsieho mnozstva, preto take cisla ako 156ml. Ak to chcete mat jednoduchsie pozrite si rozpis surovin v recepte, ktory mi bol predlohou pre tento http://www.jellibeanjournals.com/homemade-croissants/
  2. Muku preosejeme do misky. Pridame sol, cukor a praskove drozdie a poriadne premiesame. Pridame teple mlieko a olej a vymiesime cesto. Bude lepive, takze si mozeme pomoct vareskou. Vymiesene cesto potrieme olejom a necham na teplom mieste pod cistou kuchynskou utierkou kysnut dve hodiny.
  3. Vykysnute cesto trocha poprasime mukou a znova premiesime. Prelozime ho na pracovnu plochu a rozdelime na tri rovnake kusy. Najprv si vyvalkame prvy kus. Potrieme ho poriadne s ghee (ghee musi byt riedke). Vyvalkame druhy kus, asi na rovnaku velkost a polozime ho na ten prvy kus, ktory sme potreli s ghee. Aj druhy plat potrieme ghee. Vyvalkame treti kus a polozime ho na predosle dva. Vrchny kus s ghee uz nepotierame. Takto navrstvene platky zlahka prejdeme valcekom niekolkokrat.
  4. Potom ich narezeme na 4 rovnako siroke pasy. Nakraj kazdeho ulozime asi 3 kocky horkej cokolady a zavinieme.
  5. Prelozime na plech na pecenie a nechame asi 15 minut podkysnut. Pred pecenim potrieme vajickom, ktore sme rozslahali s mliekom.
  6. Ruru predohrejeme na 190st. a pecieme 20-25 minut.