Cestoviny
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Autor receptu: redakcia
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu domácich „raviol“ si iste obľúbite.
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme posekanú šalotku, pridáme pokrájané lesné huby a chvíľku podusíme a šťavu necháme vyredukovať. Pridáme nasekané sušené paradajky, tymian a smotanu
na varenie. Krátko povaríme a dochutíme soľou
a mletým čiernym korením.
- Z múky, zo žĺtkov a z vody podľa potreby vymiesime tuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na doske na hrúbku 1,5 mm. Rozvaľkané cesto rozkrájame
na rovnaké štvorce a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
- Takto pripravenú cestovinu prekladáme na tanieri hubovou plnkou, dochutíme parmezánom a olivovým olejom.