Cestoviny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Autor receptu: redakcia

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu domácich „raviol“ si iste obľúbite.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme posekanú šalotku, pridáme pokrájané lesné huby a chvíľku podusíme a šťavu necháme vyredukovať. Pridáme nasekané sušené paradajky, tymian a smotanu na varenie. Krátko povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  2. Z múky, zo žĺtkov a z vody podľa potreby vymiesime tuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na doske na hrúbku 1,5 mm. Rozvaľkané cesto rozkrájame na rovnaké štvorce a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
  3. Takto pripravenú cestovinu prekladáme na tanieri hubovou plnkou, dochutíme parmezánom a olivovým olejom.